Vai zini kā pareizi jākopj kontaktlēcas? Izlasi šo rakstu un Tavas acis Tev būs pateicīgas.

#

 

 

Esam apkopojuši dažus būtiskākos ieteikumus veiksmīgai kontaktlēcu lietošanai!

Atceries! Pirms kontaktlēcu lietošanas rūpīgi jānomazgā rokas. Rokas ieteicams slaucīt ar vienreizējo dvieli , lai uz pirkstiem nepaliek netīrumi un pūkas.

 

Liekot lēcas acīs, ir svarīgi ievērot, kurai acij kuru lēcu likt, pat ja abām acīm ir vienādas dioptrijas. Tas ir būtiski, jo ja gadījumā vienā acī ir netīrumi vai kā kādas baktērijas samainot kontaktlēcas vietām, vieglāk arī pārnesās šīs baktērijas no vienas uz otru aci.

Lēcu kopšanas šķīdumu, katru kontaktlēcu lietošanas reizi ir jānomainaIeteicams lēcu konteineri notīrīt ar vienreizējo dvieli, vai arī vienkārši jāatstāj nožūt kājām gaisā uz vienreizējā dvieļa.

 

Pie kontaktlēcu izņemšanas, pirms likt lēcas konteinerī, tās obligāti mehāniski jānotīra. Lēca jāizņem un jānoliek uz plaukstas. Lēcai virsu jāiepilina daži pilieni kopšanas šķīduma un ar apļveida kustībām jāberzē lēca – ideāli, ja no katras puses berzēsi lēcu vismaz 30 reizes. Tad lēca jānoskalo ar šķīdumu un jāieliek konteinerī. Atrodoties konteinerī, lēcai jāpeld šķīdumā, tātad šķīdumam jāpārklāj lēcu.

 

Ja Tu izmanto mēneša lēcas, bet neliec tās katru dienu, tad ik pēc dienas tās jāizņem no konteinera, jānotīra un jānomaina šķīdums.

Būtiski! Nekad netaupi šķīdumu un maini to katru dienu!

 

Kontaktlēcu konteineri ar laiku arī kļūst netīri. Tajos uzkrājas gan no lēcu un šķīduma palikuši netīrumi, gan kosmētikas daļiņas un putekļi. Konteineri ir ieteicams mainīt reizi trijos mēnešos. Bet šobrīd gandrīz katram kopšanas šķīdumam nāk līdzi konteineris, tāpēc droši met ārā veco konteineri un izmanto jauno!

Atceries, ka kontaktlēcas nedrīkst būt saskarsmē ar ūdeni, tāpēc mazgāt lēcas un lēcu konteineri ar ūdeni, kā arī uzglabāt lēcas ūdenī,  nedrīkst!

 

Ievēro šos ieteikumus, un mēs esam droši, ka Tavas acis būs Tev pateicīgas!